Zúčastněte se „Dnů otevřených dat EU“ a pomozte utvářet naši digitální budoucnost

, Michal Kubáň

První ročník „Dnů otevřených dat EU“ se bude konat ve dnech 23.–25. listopadu 2021. Akce poslouží jako centrum poznatků o otevřených datech, které mohou využít subjekty z veřejného sektoru a přínosy tak předat dál občanům a podnikům. Inspirujte se a seznamte se s nejnovějšími trendy a inovativními řešeními!

Celá akce proběhne online. Bude zahájena konferencí „EU DataViz 2021“ o veřejně přístupných datech a vizualizaci dat. Ta se bude konat 23. a 24. listopadu. Akci uzavře 25. listopadu finále soutěže „EU Datathon“, což je každoroční soutěž o nejlepší využití veřejně přístupných dat.

Přihlaste se na „Dny otevřených dat EU“ a pomozte formovat naši budoucnost využitím otevřených dat!

Chcete vystoupit s příspěvkem na konferenci „EU DataViz 2021“?

Hledáme řečníky, kteří mají chuť vystoupit na konferenci s relevantním příspěvkem. Jste odborník na open data nebo na vizualizaci dat? Podělte se o své nápady, úspěšné projekty a osvědčené postupy, které lze uplatnit ve veřejném sektoru EU.

Vítáme návrhy z celého světa a ze všech oblastí: od akademické obce, soukromých subjektů, novinářů, odborníků na vizualizaci dat, orgánů EU, vnitrostátních orgánů veřejné správy i ostatních. Další informace najdete na internetových stránkách akce EU DataViz.

Návrhy příspěvku do konference zasílejte do 21. května 2021.

Soutěžte v „Datathonu EU“ 2021

Zašlete svůj návrh aplikace založené na veřejně přístupných datech a soutěžte o svoji část z celkové částky 99 000 EUR, která je letos pro výherce vyčleněna. Svým řešením konkrétního problému souvisejícího s prioritami Evropské komise předveďte hodnotu veřejně přístupných dat. Návrhy mohou zasílat účastníci z celého světa.

Další informace obsahují pravidla soutěže. Přihlášky zasílejte do 21. května 2021.

Hledáte další informace?

„Dny otevřených dat EU“ pořádá Úřad pro publikace Evropské unie za podpory programu ISA2. Více informací najdete na internetových stránkách EU Open Data Days a aktuality můžete sledovat na Twitteru @EU_opendata.

EU Open Data Days 2021
EU Open Data Days 2021